O zi proasta pentru Cristi

Posted on May 24, 2010

Manifest

Fanilor si voi, vizitatorilor ocazionali, intr-un cuvant oamenilor – va luati prea in serios si faceti aceeasi gresala si cu noi. Ce facem noi aici e menit sa destinda si sa fie amuzant. N-avem un plan, un substrat subversiv sau vreo strategie subliminala. Se numesc "comics" nene. Uneori va jucati frumos, insa alteori e prea multa inversunare si critica, si nu atat la adresa noastra cat voi intre voi.

Mereu apar comentarii care taxeaza alte comentarii, mereu va sicanati unii pe altii si e trist, ca toata ideea e sa fim mai veseli un pic. Porma sunt comentariile la comics de genu "foarte naspa" sau "lame" sau altele in acealsi ton, care nu sunt nici macar critica. Sunt doar o defulare inutila. Ce va asteptati sa facem? Sa ne cerem scuze pentru comicu "foarte naspa" si sa-l dam jos? Sa nu mai facem alta data, ca ne pedepsiti iar cu vreun comentariu? Sau o luati personal?
Nu vreau sa fim intelesi gresit. N-am o problema cu faptul ca unii nu ne plac. E firesc sa fie asa si m-ar pune pe ganduri despre cat de original sunt daca ma place toata lumea. Si comentariile de toate felurile sunt validate implicit de noi prin faptul ca am dat optiunea oamenilor de a comenta.

Am scris sambata, sub animatia facuta, ca de pe iPhone nu veti vedea animatia Flash, si va trebuie "un calculator adevarat". Azi de dimineata am primit un mail de la un domn cu un screenshot de pe Nokia, in care se vedea Flashul, cu textul "Sa inteleg ca banalul meu telefon mobil e un calculator adevarat?".
Nu stiu, presupun ca e, n-am avut bani niciodata nici macar sa ma uit intr-o vitrina cu telefoane Nokia, cu atat mai putin la minunea tehnicii pe care ai norocul sa o posezi. Spune-ne te rog, e poleit cu aur, asa cum se vorbeste? Straluceste si simti caldura sufleteasca atunci cand il privesti? E adevarat ca vindeca cancerul?

Ceea ce incerc sa zic aici e de fapt: CHILL. Relaxati-va. Fumati ceva. Bucurati-va de comic. Nu va place, nu intrati. Numai nu veniti aici cu ura sau cu atitudinea de superioritate a pseudo-intelectualului. Comentati ca nu va place daca nu va place. Da nu cu ura. Noi facem ce facem ca ne relaxeaza, ne amuza si e in firea noastra sa incercam sa ii facem si pe altii sa se simta bine.

Multumim fanilor de pana acum, care s-au bucurat de comic si au inteles ce facem. Speram ca si altii ii vor urma. Va asteptam si la standup daca vreti sa ne cunoasteti si sa stam de vorba. Multumim si celor care ne trimit idei pentru comics, poate la un moment dat le vom da curs. Vizionare placuta in continuare.

24 h comics

Eu (Toma) voi participa la prima editie de 24hComics in Romania, organizata de Libraria Jumatatea Plina @ Cafe Lente.
Detalii (de pe concursbd.blogspot.com)

Ce inseamna 24 h comics?
– E un fenomen popular printre pasionatii de banda desenata din toata lumea, care a pornit acum 20 de ani dintr-o provocare facuta mai mult in gluma de catre Scott McCloud.

Cum se face?
– Participantii trebuie sa termine fiecare cate un comic de 24 de pagini in 24 de ore. Sau, pentru cei care obisnuiesc sa faca stripuri – 100 de cadre in 24 de ore. Incepem vineri 11 iunie ora13 , terminam sambata 12 iunie ora 13.

Nu e o competitie si oricine e binevenit.

Detalii aici si aici despre ce se intampla la noi.

Mai pe larg pe site-ul taticului Scott McCloud, ale carui carti le recomand obligatoriu oricui vrea sa incerce sa deseneze comics.
Sunt curios de asemenea sa va stiu parerea: ati vrea sa vedeti 100 de cadre de tipul gag-a-day cum facem de obicei sau ati prefera o poveste legata, in 24 de pagini? De asemenea, va astept cu placere daca vreti sa ne vizitati acolo (sper ca o sa fie si Sergiu, Dan si Paul in diferite momente ale zilei).

Top general

Avem acum o pagina cu topul celor mai apreciate si mai votate comicsuri de pe site – Top general. Visit it.